Istoria si traditia Kefirului este una de durata,la fel de veche este si
reputatia sa de a fi bun pentru sanatate,este un produs pe baza
exclusiva de lapte ,usor de digerat si o buna sursa de proteine si
calciu.Kefirul,lapte acru,prin urmare poate fi inclus in dieta fara nici
o problema find o sursa de energie vie.Cu toate acestea reputatia
Kefirului merge dincolo de a fi doar un produs Lactic,Rusii cred ca
consumul regulat de Kefir imbunatateste starea generala de
sanatate,ajuta la combaterea bolilor si infectilor.Literatura Rusa
stintifica si medicala are multe articole cu privire la utilizarea
Kefirului pentru o mare varietate de boli si infecti.Este evident faptul
ca in tarile sovietice Kefirul a fost utilizat in tratamentul ulcerului
peptic,Boli ale cailor Biliare,Enterita cronica
,Bronsita,Astm,Pneumonie se obisnueste ca pacienti din spitalele Rusesti
sa primeasca zilnic in timpul sederi lor in spital,femeile gravide
deasemenea sunt incurajate sa consume Kefir.Sa demonstrat ca boabele de
Kefir sunt antibacteriene si antifungice acestea propietati pot fi
explicabile motivul pentru utilizarea Kefirului intrun numar mare de
boli.Kefirul lapte acru este un aliment complexcare contine Bacterii
vii,cele mai multe bacterii gasite in Kefir in mod normal nu sunt
prezente in tractul gastrointestinal uman.In consecinta ,la fel ca alte
produse Probiotice,orice efecte pozitive poate fi atinse doar consumand
Kefir in fie care zi.Cand se consuma Kefir populatia de bacterii din
intestine se modifica pentru a include aceste noi bacterii,cu toate
acestea cand renuntati la consumul de Kefir populatia de bacterii din
intestine revine la stadiul sau vechi in cateva zile .Lucrarile
experimentale efectuate in Japonia au aratat ca consumul de Kefir poate
proteja organismul impotriva cancerului,in cazul in care Kefirul este
consumat inainte de expunerea la substanta cancerigena.Pana in prezent
,nu au existat puplicati stiintifice privind folosirea Kefirului la
subiecti umani .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu